Okap teleskopowy KERNAU KTH 10.164 W
Nadzwyczaj funkcjonalny okap kuchenny KTH 10.164 W marki Kernau to okap teleskopowy o szerokości 60 cm, którego front wykonany jest ze szkła, a korpus jest w kolorze białym. Posiada mechaniczne sterowanie kołyskowe. Może z powodzeniem pracować w trybie wyciągu, zasysając zanieczyszczone powietrze i usuwając je na zewnątrz (obieg otwarty), a także pochłaniacza, gdzie powietrze jest oczyszczane, a następnie wydmuchiwane jest z powrotem do kuchni (obieg zamknięty). Do podstawowego wyposażenia okapu należą dwa łatwe w filtry aluminiowe, które zatrzymują cząsteczki tłuszczu i pozwalają zachować należytą higienę. Filtry węglowe pochłaniające zapachy należą natomiast do akcesoriów dodatkowych. Urządzenie zostało zaopatrzone w 1 silnik i posiada 3-stopniowy zakres prędkości. Zastosowane tutaj oświetlenie LED zapewnia równomierne, dobre światło i komfortową pracę na płycie grzewczej.
NAJWAŻNIEJSZE PARAMETRY:
- Poziom hałasu: 46-62 dB
- Materiał: Szkło
- Filtr: Aluminiowy, węglowy (dodatkowo płatny)
- Kolor: Biały
- Liczba stopni regulacji: 3
- Oświetlenie: Led
- Rodzaj okapu: Teleskopowy
- Szerokość: 60cm
- Roczne zużycie energii: 60,8 kWh
- Klasa energetyczna: C
- Klasa efektywności pochłaniania zanieczyszczeń: E
- Sterowanie: Mechaniczne, kołyskowe
PRACA JAKO WYCIĄG LUB POCHŁANIACZ
Wszystkie okapy KERNAU mają możliwość pracy w trybie odprowadzania oparów do komina lub w trybie recyrkulacji. Dzięki tej ważnej zalecie każdy z naszych okapów możemy zainstalować w sposób zgodny z warunkami technicznymi naszej kuchni.
OŚWIETLENIE LED
Żarówki LED cechują się bardzo niskim zużyciem energii, które ma pozytywny wpływ na nasz budżet domowy oraz środowisko naturalne.
OKAP TELESKOPOWY
Okap do zabudowy zamontowany w szafce kuchennej. Charakterystycznym elementem konstrukcji okapu jest ruchoma szuflada, której wysunięcie zwiększa powierzchnię pochłaniającą, uruchamia urządzenie. Wyłączenie okapu następuje poprzez wsunięcie listwy do pozycji początkowej.
STEROWANIE KOŁYSKOWE
Sterowanie okapem odbywa się za pomocą przełączników kołyskowych umieszczonych zazwyczaj na frontowej części okapu. Sterowanie kołyskowe jest bardzo proste w obsłudze. Służy do włączania i wyłączania silnika, oświetlenia oraz ustawiania stopnia mocy silnika okapu.
WYDAJNOŚĆ
Okapy KERNAU wyposażone zostały w silniki o zróżnicowanej mocy, dzięki temu jest możliwość doboru właściwego produktu do preferencji danego klienta.
WZORNICTWO
- KORPUS OKAPU: BIAŁY
- FRONT: BIAŁE SZKŁO
FUNKCJONALNOŚĆ
- MOŻLIWOŚĆ PRACY JAKO POCHŁANIACZ LUB WYCIĄG: TAK
- STEROWANIE MECHANICZNE KOŁYSKOWE: TAK
- OŚWIETLENIE: LED
- STOPNIE PRACY WENTYLATORA: 3
- 2 FILTRY ALUMINIOWE: TAK
- CZARNE FILTRY: TAK
AKCESORIA (DODATKOWO PŁATNE)
- FILTR WĘGLOWY TYP 14 KOMPLET 2 SZT.
PARAMETRY TECHNICZNE
- WYMIARY (W X S X G) MM 185 X 600 X 315 MM
- WYDAJNOŚĆ MIN – MAX 115 m3/h - 275 m3/h
- GŁOŚNOŚĆ MIN – MAX 46-62 dB
- KLASA ENERGETYCZNA C
- ILOSĆ SILNIKÓW 1
- TYP TELESKOPOWY
- ŚREDNICA WYLOTU 150 MM
Okap jest dostosowany do działania w trybie otwartym, co oznacza, że konieczne jest podłączenie rurą do przewodu wentylacyjnego. Sprawia to, że mokre opary z gotowania i zanieczyszczenia są odprowadzane na zewnątrz. Ten produkt działa w obiegu zamkniętym. Ma zainstalowane filtry węglowe, które zasysają nieprzyjemne zapachy, dzięki czemu do pomieszczenia wraca czyste powietrze. Urządzenie ma kilka prędkości pracy, co pozwoli Ci przystosować jego pracę do intensywności zanieczyszczeń w kuchni i swoich aktualnych potrzeb.
By zagwarantować komfort i swobodę podczas pracy w kuchni, producent zastosował w okapie energooszczędne oświetlenie LED. Diody LED charakteryzują się bardzo długą żywotnością i emitują jasne światło, dzięki czemu znakomicie doświetlą miejsce pracy w kuchni. W tym urządzeniu producent zamontował sterowanie za pomocą przycisków kołyskowych, które jest bardzo proste w użyciu. Takie sterowanie stosuje się w budżetowych albo starszych modelach urządzeń. W urządzeniu zostały zamontowane filtry węglowe, które mają w swoim składzie kuleczki węgla aktywnego, eliminujące nieprzyjemne zapachy powstałe podczas gotowania.